Bachbloesem

Bloesemremedies worden gemaakt van bloemen. Al in oude culturen was bekend dat bloemen van bepaalde planten een geneeskrachtige werking hadden. De remedies worden verkregen uit wilde bloemen en bloesems van bomen. Hierop is één uitzondering, Rock Water, die wordt verkregen uit een natuurlijke bron met geneeskrachtige eigenschappen.

Hoe werkt het?

Er zijn 38 verschillende remedies voor specifieke emoties en gemoedstoestanden. De 39ste, de Rescue Remedy is een samenstelling van vijf remedies voor gebruik in noodgevallen.

De Bachbloesem remedies behandelen, evenals andere vormen van natuurgeneeswijzen, de individuele persoon en niet de ziekte of symptoom van die ziekte.

Het gebruik van de remedies bewerkstelligd het omzetten van een negatieve naar een positieve manifestatie. Hierdoor wordt uiteindelijk het eigen vermogen tot genezen gestimuleerd. 

Ook als er geen lichamelijke klachten zijn, kan men baat hebben bij de remedies. Tijdens periodes van moeilijkheden of grote vermoeidheid kunnen we sneller in een negatieve gemoedstoestand terecht komen. Juist dan zijn remedies goed in te zetten om het evenwicht te herstellen nog voordat fysieke symptomen ontstaan.

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de originele Bachbloesem remedies.